Valtuusto | Marika Uimaluodosta aluevaltuuston 2. varapuheenjohtaja

Satakunnan hyvinvointialueen aluevaltuusto kokoontui jälleen maanantaina 13.2 Teknologiakeskus Pripolissa.

Jo ennen kokousta oli tiedossa, että kokouksesta tulee erittäin mielenkiintoinen, sillä esityslistalla oli aluehallituksen ero. Esityslistalla oli tietenkin muita asioita, kuten Satakunnan hyvinvointialueen asukasviestintäkampanja ja vastauksia aluevaltuutettujen aloitteisiin.

Ennen aluehallituksen eroa käsittelevää kohtaa oli aluevaltuuston toisen varapuheenjohtajan valinta. Ennen tällä paikalla istui Kristiina Salonen, mutta hänen tultuaan valituksi Satakunnan maakuntajohtajaksi hänelle myönnettiin ero aluevaltuuston puheenjohtajistosta. Koska paikka on sosialidemokraattien, niin aluevaltuustoryhmästä oli löydettävä henkilö Salosen tilalle. Sosialidemokraattinen aluevaltuustoryhmä esitti yksimielisesti Marika Uimaluotoa aluevaltuuston toiseksi varapuheenjohtajaksi ja tämän aluevaltuusto hyväksyi.

Valinnan jälkeen aluevaltuustossa puitiin, että nimeääkö valtuusto tilapäisen valiokunnan käsittelemään hallituksen erottamista. Ensimmäisen puheenvuoron aiheesta piti aluehallituksen puheenjohtaja Harri Lehtonen. Puheessaan Lehtonen totesi ettei puolueiden välinen ”loikkarisopimus” ole eron syy, vaan kyseessä on aluevaalien tuloksen näkyminen hallituskokoonpanossa.

”Paikat on jaettu puolueryhmittymille vaalien perusteella” – Lehtonen sanoi.

Tilapäisen valiokunnan nimeämisestä käytiin äänestys. Valiokunnan nimeämisen puolesta äänesti 63, vastaan äänesti 3 ja tyhjiä ääniä annettiin kolme. Kaikki sosialidemokraatit olivat nimeämisen puolella. Valiokuntaan valittiin jokaisesta ryhmästä yksi edustaja. Sosialidemokraattien ryhmästä valittiin valiokunnan puheenjohtajaksi Leena Jokinen-Anttila.

Aluevaltuustossa jätettiin kolme uutta aloitteita, joista yksi oli Leena Jokinen-Anttila jättämä. Aloitteella on sosialidemokraattisen ryhmän tuki. Aloite on luettavissa tästä.

Valtuuston kokous on katsottavissa kokonaisuudessaan täältä.