Aloite: Satakunnan hyvinvointialueen henkilöstön koulutusmäärärahat

Koulutusmäärärahoihin on varattu Satakunnan hyvinvointialueella miljoona euroa. Tämä on todella vähän, koska henkilöstöä alueellamme on noin 10 500. Kun laskemme mitä tämä tekee per henkilö, niin summaksi tulee n. 95 euroa.

Henkilöstön kouluttautumisasioissa emme voi säästää eli tämä on väärä säästön kohde.

Alueellamme järjestetään hyviä sisäisiä koulutuksia henkilökunnalle, mutta myös talon ulkopuolisiin koulutuksiin pääseminen on välttämätöntä.

Sote- ja pelastusala ovat aloja, jotka kehittyvät jatkuvasti. Samoin uutta tutkimustietoa tulee jatkuvasti ja toimintatavat ja menetelmät kehittyvät. Henkilöstön on saatava kouluttautua ja heidän on pysyttävä kehityksen virrassa mukana, näin vaatii jo lakikin.

Ilman tätä hyvinvointialue ei pysy kehityksessä mukana, eikä pysty tulevaisuudessa tarjoamaan asiakkailleen laadukkaita ja ajanmukaisia palveluja.

Samoin ammattitaitoisen henkilöstön rekrytointi ja hyvinvointialueen pitovoiman säilyttäminen tulee olemaan vaikeaa, jos ei mahdotonta.

Uskomme, että meidän kaikkien yhteinen tavoite on korkealaatuisten palvelujen tarjoaminen alueen asukkaille sekä henkilöstön pito-ja vetovoiman turvaaminen.

Toivomme, että koulutusmäärärahan suuruutta tarkastellaan mahdollisimman nopeasti uudelleen.

Tämä asia on herättänyt laaja-alaista keskustelua hyvinvointialueellamme koko henkilöstön keskuudessa.

Aloitteen kirjoitti aluevaltuutettu Leena Jokinen-Anttila