Sinikka Alenius, Sosionomi, Pori

Olen Satakunnan hyvinvointialueen ja Porin kaupunginhallituksen jäsen. Sosiaaliasiat ovat minulle tosi tärkeitä, esimerkiksi vanhustenhoito ja sote-uudistuksen jatkuminen. Tärkeää on myös Suomen elinvoima ja turvallisuus. Ilman näitä ei hyvinvointivaltio voi toimia. Elinvoimaan tarvitaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä sekä niitä kehittäviä toimenpiteitä.

Koulutukseltani olen sosionomi. Työurani olen tehnyt Porin perusturvassa perussosiaalityössä.

Minut on valittu Satakunnan maakuntaliiton valtuustoon ja Porin kirkkovaltuustoon. Maakuntaliiton valtuustossa edistetään Satakunnan työllisyyttä ja koulutusmahdollisuuksia. Kirkkovaltuustossa edistetään diakoniatyötä ja lapsityötä, joka minulle on tärkeää. Olen järjestöihminen. Osallistun ja tuen mielelläni esim. Satakunnan Omaishoitajat ry:tä ja Porin Ensi- ja turvakotiyhdistystä.