Heidi Viljanen, Kansanedustaja, YTM, Kankaanpää

Olen työläisperheen kasvatti, jonka lapsuuden tuoksuja olivat metalli ja nahka. Äiti oli töissä kenkätehtaassa ja isä hitsaajana. Koskaan ei eletty yltäkylläisyydessä mutta elämä oli kuitenkin rikasta ja rakasta. Kotoa sain eväät, joita olen vaalinut tähän päivään asti: toisen ihmisen kunnioittaminen, erilaisuuden hyväksyminen ja työteliäisyys.

Minulle kansanedustajuudessa tärkeintä on ihmisten kohtaaminen, auttaminen ja kuunteleminen. Lienee peruja sosiaalityöntekijän taustastani. Elettyjen kriisien syvimmät jäljet jäävät heihin, jotka jo ennestään ovat olleet hauraimpia. Ilman vahvaa hyvinvointivaltiota emme olisi kriiseistä selvinneet näin hyvin. Meidän on pidettävä huolta siitä, että kaikilla on turva silloin, kun sitä tarvitsee. Tarvitsija voi olla kuka tahansa – sinä tai minä.

Minä olen valmis taistelemaan hyvästä, turvallisesta ja tasa-arvoisesta elämästä jokaiselle meistä.