Piirikokouksen kannanotto 18.4.2012

Uutiset

MAAILMAN PARAS TYÖELÄMÄ

Nuorisobarometrin 2009 mukaan yli puolet 15-21 vuotiaista pelkäsi, ettei löydä töitä tulevaisuudessa. Samalla yli puolet oli huolissaan jaksamisestaan työelämässä. Lähes 50 %:a naisista piti työelämää pelottavana paikkana. Viimeaikaiset ikävät tapahtumat työelämässä eivät varmaankaan ole omiaan parantamaan tätä tulevaisuuden toivojemme lohdutonta näköalaa.

Aivan turhaan tulevat työntekijät eivät ole huolissaan. Tutkimusten mukaan Suomessa työpaikoilla kiusaaminen ja epäasiallinen käytös ovat kaksi kertaa tavallisempaa kuin muualla. Kiusaaminen on vain lisääntymässä. Työpaikkojen pahoinvoinnin kustannukset ovat laskelman mukaan 30 mrd euroa vuodessa. Asiasta on tutkittua tietoa aivan tarpeeksi ja siitä on puhuttu pitkään.  Satakunnan Sosialidemokraatit uudistavat puolueen vaatimuksen maailman parhaasta työelämästä – ennen kuin siitä tulee pannukakku.

SATAKUNNAN SUUNTA

Satakuntalaisten sosialidemokraattien työ vaalipiirin säilyttämiseksi vuoden 2015 eduskuntavaaleissa onnistui erinomaisesti. Nyt on tärkeää käyttää saamamme aika hyväksi ja pohtia mitä tämän jälkeen on edessämme ja mitä me satakuntalaiset haluamme.

Todennäköistä on, että niin vaalipiirijaossa, maakuntarajoissa, puoluepiireissä ja muissa alueellisissa toimijoissa tapahtuu jatkossa muutoksia. Meidän täytyy olla aktiivisia, jotta emme jää ajelehtivaksi ajopuuksi muutosten melskeissä. Tavoite ja tahtotila on nyt määriteltävä, ja sitten toimittava määrätietoisesti sen puolesta.

Pomarkussa 18.4.2012

 

Satakunnan Sosialidemokraatit ry.

Piirikokous